Inhoudsopgave maken

From Scribus Wiki
Revision as of 13:42, 27 May 2006 by Fopper (talk | contribs) (Opstart)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Dit is een vertaalde versie van Creating a Table of Contents.

Benodigdheden: Scribus 1.3.0 of nieuwer.

Configuratie

Het maken van een inhoudsopgave (Table of Contents) behoeft enige configuratie in uw documentsinstellingen voordat u een inhoudsopgave kunt maken.

Ga naar Bestand->Documentinstellingen en dan naar het Document Item Attributes tabblad. Deze attributes zijn metadata die aan een item kunnen worden toegekend. Bijvoorbeeld als u auteursgegevens wilt toevoegen, kunt u dat hier doen. Alles wat nu moeten doen is het creëren een nieuw Document Attribute door te klikken op de Toevoegen knop. Voer slechts TOC in het naamveld in en laat de rest ongemoeid.

Creëer een inhoudsopgave

Er zijn 3 stappen nodig om tot een inhoudsopgave te komen:

  • Ga naar Bestand->Documentinstellingen en dan naar het Table of Contents and Indexes tabblad. Voeg een nieuwe Table of Contents toe, en selecteer TOC als zijn item attribute naam. Selecteer een bestaand leeg tekstframe in uw document waar de inhoudsopgave in zal komen.
  • Klik met de rechtermuisknop op de tekstframes die in de inhoudsopgave moeten worden opgenomen. Klik op Eigenschappen (de bovenste) (of ga naar Item->Eigenschappen). Geef als naam TOC op en geef bij waarde de naam van het stuk in.
  • Maak de inhoudsopgave aan door Extras->Inhoudsopgave invoegen.